Afspraak is afspraak

Vorige week was er nieuws over Prins Willem Alexander en Prinses Maxima. Ondanks het feit dat ze met vakantie zijn. De buitenlandse pers had namelijk foto's van hun gemaakt op hun vakantieadres en die foto's gingen de hele wereld over. Ook de Nederlandse pers kon er zomaar gebruik van maken, ware het niet dat er een speciale afspraak bestaat met betrekking tot de vakantie van het gezin. De afspraak luidt: vóór de vakantie wordt er een gelegenheid gegeven om foto's te maken van het prinselijk gezin, waarna het gezin de rest van de vakantie met rust wordt gelaten. Althans, door de Nederlandse pers.
Heel verleidelijk natuurlijk voor de Nederlandse pers, om gebruik te maken van de foto's die door de buitenlandse pers zijn gemaakt. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft daar een stokje voor willen steken. En daar ben ik het helemaal mee eens. Afspraak is afspraak. Laat het prinselijk gezin in alle rust vakantie vieren.

De krant waarin ik dit bericht had gelezen, het Nederlands Dagblad, had er geen foto bij afgedrukt. Dat is gepast. Hieronder vind je wel een foto van het prinselijk paar en hun kinderen. De foto komt niet bij de buitenlandse pers vandaan. Afspraak is afspraak.

Reacties

Populaire posts