The Old Lady gaat er nog lekker tegenaan

Een van de twee schepen van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie, de MV Doulos, heeft toestemming gekregen om na 2010 verder te varen. De Doulos is het oudste nog varende passagiersschip ter wereld. In het jaar 2014 hoopt ze haar 100ste verjaardag te mogen vieren. Ze is gebouwd in een tijd dat er veel aandacht werd besteed aan de veiligheid op schepen. Slechts 2 jaar na het vergaan van de Titanic wilde men natuurlijk een herhaling van een dergelijke ramp voorkomen.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat de Doulos na 2010 nog mag doorvaren. Men hield er rekening mee dat het schip uit de vaart zou moeten worden gehaald en vervangen. Gelukkig is er een oplossing gevonden. Alle vrijwilligers aan boord worden getraind tot officieel bemanningslid (op 36 na) en moeten de Engelse taal goed beheersen en meedoen aan de wekelijkse veiligheidsoefeningen. Ook moeten ze een officiƫle maritieme gezondheidstest ondergaan. Tot in de loop van 2010 gelden deze voorwaarden nog niet. Op de Doulos werken en leven rond de 300 vrijwilligers uit vele landen over de hele wereld. Naast de Doulos heeft Operatie Mobilisatie nog een ander schip, de MV Logos Hope. Hierop is plaats voor ongeveer 400 vrijwilligers, oftewel bemanningsleden. Door hun geloof in God willen de mensen aan boord van beide schepen zich inzetten om velen over de hele wereld met de liefde van God in aanraking te brengen.

Surf voor meer informatie over de Doulos naar: http://www.mvdoulos.org/. Ook de Logos Hope heeft een eigen website: http://www.mvlogoshope.org/.
Ik werk zelf als boekhouder bij deze organisatie en help mee met het in goede banen van alle geldstromen. Ook ik doe dit werk, net als mijn collega's aan boord van de schepen, omdat ik verlang dat mensen over de hele wereld God leren kennen.
Giften voor mijn ondersteunende werk zijn van harte welkom op bankrekening 11.42.32.938 t.n.v. Operatie Mobilisatie te Emmeloord o.v.v. support Sido Wattel. Momenteel heb ik zo'n 900 euro per maand tekort aan support. Hartelijk dank voor wat jij kunt doen!

Reacties

Populaire posts