Boekentips

De laatste tijd heb ik wat boeken gelezen, die ik bij jou als lezer van deze webblog graag zou willen aanbevelen.

Niets moet, alles mag
Dit boek, geschreven door Kees Roest, gaat in op het woord 'moeten'. We moeten vaak van alles van onszelf. Vaak speelt het 'moeten' zich alleen tussen onze oren af en is de werkelijkheid vaak anders. Het boek is geschreven voor iedereen die zich minder onzeker zou willen voelen, meer tegen allerlei narigheid opgewassen zou willen zijn en minder met zichzelf en anderen in de clinch zou willen liggen. Ben je klaar om je gedachteleven eens nader onder de loep te nemen? Dit boek moet je lezen!

Pappie's kleine meid slaapt op straat
Een real life story. Geschreven door een ex-dakloze en ex-drugsverslaafde. Hoe is het om op straat te leven en om met verschillende soorten van hulpverlening te maken te krijgen? En hoe komt een mens toch zover? Maar lees ook over de goede afloop. Er is altijd hoop voor mensen die zelf jarenlang geen uitzicht zien!

De kerk op de knieën
Dit boekje komt voort uit de Holy Trinity Brompton Church in Londen, de gemeente waar de Alpha Cursus begonnen is. Jeremy Jennings beschrijft enthousiast hoe je gebedsbijeenkomsten kunt organiseren, het waarom hierachter en wat het positieve effect ervan is. Zelfs gebedsweekenden behoren tot de mogelijkheden! Heb je hart voor gebed en ook voor je kerk? Probeer die twee te combineren en ga ervoor!

Werken voor God bij de duivel op de stoep
Ben je benieuwd wat God kan doen door hele eenvoudige mensen zoals jij en ik? Dan is dit boekje echt een must! Floyd McClung (mede-oprichter van Jeugd met een Opdracht in Nederland) beschrijft hoe hij met zijn vrouw door God geroepen werd om in Afghanistan te werken, om een tehuis op te zetten voor daklozen en verslaafden. Later werden ze geroepen om in Amsterdam te gaan werken, o.a. in de Rosse Buurt, als lichtdragers in de duisternis. Lees over het werk dat daar ongeveer 20 jaar geleden is opgestart! Hopelijk is het boekje nog in de handel, want het is al wel vrij oud....

Reacties

Populaire posts