Gekraakt

Al langere tijd is bekend dat de OV-chipkaart niet veilig is. Enige jaren geleden werd de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat teruggefloten vanwege deze kwestie. Tevens werd de invoering uitgesteld. Toch is de kaart niet lang daarna alsnog ingevoerd. Vandaag kwam in het nieuws dat de kaart volop wordt gekraakt. Wat al langere tijd werd 'gevreesd' kwam nu alsnog naar buiten.

Vanavond waren bij het programma 'De wereld draait door' twee hackers te gast die vertelden dat ze de OV-chipkaart binnen 1 uur konden kraken. Ze konden een saldo van 3 euro eenvoudig veranderen in 300 euro. Het schijnt dat het zelfs mogelijk is of wordt dat mensen met een apparaatje het saldo van de chipkaart van een omstander kunnen 'stelen'. De hackers gaven aan dat de overheid naïef is en veel meer gebruik moet maken van de diensten van hackers.

Toen ik dat zo hoorde en zag, dacht ik bij mijzelf: hier gaat grondig iets mis. Het heeft helemaal niets te maken met veiligheid en bescherming. Dit raakt een laag dieper. Namelijk opstand tegenover God, met andere woorden 'zonde'. Zonde is je doel missen, niet leven zoals God het heeft bedoeld. Wat er hier gebeurt is crimineel gedrag. Dit doet een rechtvaardige maatschappij op z'n grondvesten schudden.

Misschien ben ik zelf wel naïef. Ik droom van een rechtvaardige wereld waar je zelfs je fiets niet op slot hoeft te zetten. Waar recht geschiedt. Onze maatschappij zit er onmetelijk ver vandaan. Het gaat niet slechts om regels. Het gaat om de relatie met God. Als je God kent dan wil je niet meer stelen, niet meer liegen. Dan is wat van de ander is van de ander en wat jou is van jou. En dan verlang je er zelfs naar om te delen.

Reacties

Populaire posts