Komt er nog wat van?

December Koningsmaand nadert haar einde. Het mocht een maand zijn waar we volop de gelegenheid hebben gehad om stil te staan bij de geboorte en het leven van Jezus. Zo net na de Kerstdagen vind ik altijd een aparte tijd. De kerstversiering hangt nog wel overal, toch zit Kerst er weer op. Nog een paar dagen en dan gaan ook alle lichtjes weer in de kast. En dan komt de maand januari: doorgaans een hele donkere maand.

Zou Johannes de Doper ook last hebben gehad van dat gevoel toen hij in de gevangenis zat? Enige tijd daarvoor mocht Hij voor Jezus uitgaan. Hij mocht de mensen vertellen over deze bijzondere Persoon. Johannes riep mensen op zich te bekeren. Want zoals hij zei: 'Het Koninkrijk van God is aangebroken!'. Maar dat zit hij dan. In de gevangenis. Wat zou hij hebben gedacht? 'Zouden die verhalen over Jezus wel waar zijn? Maar ik zie er zo weinig van' of 'Jezus zou ons volk toch bevrijden uit de duisternis? Maar het is nog zo donker!' Johannes besloot om een aantal van zijn discipelen naar Jezus toe te sturen met de vraag: 'Bent U het die komen zou, of hebben wij een ander te verwachten?' Vervolgens zegt Jezus geen 'ja' of 'nee' op deze vraag. Hij geeft ook niet af op Johannes of zegt dat hij klein van vertrouwen is. Nee, wat Jezus doet is een beschrijving geven van wat er gebeurt: zieken worden genezen, kreupelen kunnen weer lopen, blinden kunnen zien, doven kunnen weer horen. Allemaal tekenen van het Koninkrijk van God.

Zo mag dit ook vandaag de dag gelden. Er vinden wonderen plaats, tekenen van het Koninkrijk. Je moet ze wel (willen) zien. Jezus verandert levens, van binnenuit. Nieuwe en toegewijde levens in navolging van Hem. Ook als de lichtjes weer veilig opgeborgen in de kast liggen, gaat dit werk door. Ook in 2010!

Mocht je hierover in de Bijbel willen lezen: MatteĆ¼s 11: 2-6.

Reacties

Populaire posts