Sociaal

Op mijn weblog heb ik al vaker geschreven over de studie die ik doe: Godsdienst Pastoraal Werk. En dat dit een hele leuke studie is, daar heb ik ook al vaak over geschreven. Een van de leuke dingen zijn de praktijkopdrachten. Zo gaan we komende woensdagmorgen met een groep studenten 'socialiseren': we nemen een groep bejaarde mensen mee naar een themapark in Zwolle.

Onze groep zal bestaan uit 5 personen, daarnaast gaan er nog 3 stagiaires mee van het betreffende verzorgingshuis en een maatschappelijk werkster. Totaal gaan er 9 bejaarden mee. Een 1 op 1 begeleiding dus. We gaan naar Doepark Nooterhof: een park dat bestaat uit natuur en gerecycelde materialen zoals autobanden, conserveblikken en flessen. Ik heb er veel zin in! Dit alles in het kader van het vak Missionaire Taken, wat gaat over het missionair zijn van de kerk. Een van de facetten is betrokkenheid tonen in de maatschappij en dat mogen wij dus handen en voeten geven.
Stichting Present uit Zwolle is tussenpersoon. Deze stichting is voortgekomen vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle, en inmiddels landelijk opererend. Hun doel is vraag en aanbod van diensten samenbrengen. Kijk maar eens op hun website: www.stichtingpresent.nl.

Reacties

Populaire posts