Nieuwe hoop

De afgelopen dagen heb ik een aantal keer iets geschreven over nieuw zijn en nieuw worden. In het boek 'Pappie's kleine meid slaapt op straat' van Stephanie-Joy Eerhart kun je hier ook over lezen. Stephanie-Joy heeft jaren als jonge dakloze op straat gezworven en uiteindelijk in een christelijk opvangcentrum een nieuw leven gevonden. Het is zo mooi wat zij schrijft over dit nieuwe leven vol hoop. Eindelijk vond zij de kracht om af te rekenen met haar verslaving aan drugs en de daklozenstatus. Een echte aanrader! Stephanie-Joy heeft het boek niet geschreven als herinnering, maar de verhalen zijn 'live' geschreven. Recht uit het hart. Zo kwam de hoop en nieuwheid voor haar recht in het hart.

Het verhaal is een mooie tegenhanger van de tv-serie 'Stinkend rijk en dakloos'. In dit programma worden vier mijonairs gevolgd die een tijdje optrekken met een dakloos persoon. En dat niet alleen overdag, maar ook 's nachts. Dat betekent soms slapen in een trapportiek of een tent. Gaaf dat deze miljonairs eens willen proeven van het daklozenbestaan. Het verschil met echte daklozen is echter dat de miljonairs zomaar naar huis kunnen gaan.

De tv-serie biedt verder geen hoop voor daklozen. Deze zo onmisbare hoop heeft Stephanie-Joy gelukkig wel gevonden. En die is voor iedereen beschikbaar. Ook voor jou en mij.

Reacties

Populaire posts