Superman en/of Jezus

Eén van de leuke kanten van mijn studie is het maken van opdrachten. Voor een van de vakken moeten we over een paar weken in groepjes een presentatie geven over het volgende thema: 'het overbrengen van het evangelie aan jongeren in een postmoderne cultuur'. In ons groepje hebben we het idee opgevat om daarvoor de film 'Superman returns' te gebruiken. Er zijn heel veel raakvlakken met de missie van Superman en die van Jezus. Superman werd door zijn vader naar de aarde gezonden als redder. Het volk op aarde had namelijk een leidend licht nodig. Zo is de Here Jezus ook naar de aarde gezonden als Redder van de wereld. In de film is er ook sprake van het kwaad, belichaamd in een persoon die de strijd probeert aan te gaan tegen Superman.
Gisteravond heb ik met vrienden de film bekeken. De ideeën voor de presentatie zullen we de komende weken verder uitwerken.

De film dient niet als goedkoop alternatief voor de missie van Jezus op aarde. Want waar Superman slechts mensen in nood de helpende hand bood, biedt Jezus meer dan dat. Hij redt, maar Hij geeft tegelijkertijd richting aan ons leven: achter Hem aan.

Reacties

Populaire posts