Passie voor mensen

Op de voorpagina van de Visie van deze week staat een man met een lam afgebeeld. Onderaan de pagina staan de woorden 'Passie & Pasen'. Ik heb zitten nadenken wat deze twee woorden eigenlijk met elkaar te maken hebben. Het Paasfeest is een Passiefeest. Niet van mensen, maar van Jezus. Jezus is iemand vol met passie voor mensen. Daarom heeft Hij Zich, zoals de profeet Jesaja zegt, als een lam naar de slachtbank laten leiden. Vaak wordt dat gezien als een teken van zwakte. Maar niets is minder waar. Er schuilt kracht in deze daad. En vooral passie. Passie voor ons!

Jezus' leven op aarde was vol met passie. Hij genas mensen, Hij liet mensen zien hoe ze God konden volgen en Hij legde regels uit. In de gesprekken die Hij met de Farizeeƫrs had, legde Jezus uit dat het niet ging om de regels op zich. Het ging om de gedachte achter de regels. Het ging Jezus om mensen. De Farizeeƫrs waren bezig met wat nog wel kon en wat niet kon. Jezus had het echter over hartsgesteldheid. Waarom doe je dingen en waarom laat je dingen. Waarom houd je je aan het gebod 'Gij zult niet stelen?' Omdat het gebod dit nu eenmaal zegt, of omdat je doorhebt dat stelen inbreuk maakt op de privacy van de ander? En dat stelen ten diepste je hart aantast?

Jezus gaf Zijn leven als een lam op de slachtbank. Hij had alles over voor ons, zijn 'broers en zussen'. Hij gaf Zijn leven. Omdat wij ons niet aan de regels konden houden en zo niet aan ons doel konden beantwoorden, waarvoor we geschapen waren. Zoveel hield en houdt Jezus van ons. Dat is Passie & Pasen!

Reacties

Populaire posts