Lekker weertje!

De Paasdagen schijnen de warmste te zijn sinds negentienhonderdzoveel. In ieder geval sinds heel lang. En dat is te merken! Het is echt fantastisch weer. Gisteren heb ik samen met mijn vriendin Laura genoten van een dagje Amsterdam. Eerst 's morgens geholpen bij de Tweede Mijl. Als je mijn weblog regelmatig leest weet je dat ik daar vaker naartoe ga. Gisteren was er een Paasviering met aansluitend een maaltijd. Er kwamen veel gasten over de vloer en er heerste een goede sfeer. Het is mooi om zo iets te kunnen betekenen voor hen voor wie doorgaans weinig aandacht is. Zoals een jongeman uit Duitsland, die sinds z'n vijftiende (zeventien jaar geleden) al op straat zwerft. In eerste instantie blijkt dat het zijn eigen keuze is. Niet is echter minder waar. Als zevenjarige werd hij door zijn moeder al in een soort weeshuis gestopt. Zijn hond is een trouwe metgezel. Het lijkt gezellig, hij lijkt het goed naar de zin te hebben. Maar iets moet daar van binnen toch gebroken zijn.

De Paasboodschap was inspirerend en doelde op het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Hij kwam om ons nieuw leven te geven. Ook aan dak- en thuislozen. Hij kwam om bevrijding te geven van vele dingen, waaronder verslavingen. Het kon een afstandelijke boodschap zijn, als de spreker niet zou weten van verslavingen en problemen. Hij was echter zelf jarenlang verslaafd aan alcohol geweest en kende de problemen van de gasten maar al te goed.

Na de Tweede Mijl was het tijd om samen met Laura te genieten van Amsterdam, een heerlijk zonnetje en van elkaar natuurlijk.

Reacties

Populaire posts