Waar gebeurd

Heb je het laatst ook gezien op tv? Koningin Beatrix, die ineens wars was van alle beveiliging om haar heen en zich zonder beveiligers tussen de mensen begaf? Niemand had het verwacht. Op Koninginnedag nog wel. Ze ging naar gevangenissen en bezocht de gevangenen. Ze liet ze zelfs vrij. Ze sprak met prostituees en zwervers. Ze beloofde hen een betere toekomst. Een toekomst waar zij zelf voor in zou staan. Ze ging bij de armen langs en sprak over het koninkrijk dat zou komen.

En wat er toen gebeurde is met geen pen te beschrijven. De machthebbers van de stad riepen haar ter verantwoording en zeiden dat ze op moest houden met dit volksvermaak. Ze bedreigden haar, maar ze liet zich niet kisten. Uiteindelijk pakten ze haar op en mishandelden haar. Afschuwelijk. Vanmorgen kwam het trieste bericht dat de koningin aan haar verwondingen is bezweken.

Wat een bericht. Het gaat over Koning Jezus die geen steden bezocht met duizenden beveiligingsmensen om zich heen. Hij bezocht allerlei mensen in diverse lagen van de maatschappij en sprak over het evangelie. Het Goede Nieuws. Hij stond er zelf voor in. Hij gaf Zijn leven ervoor. Maar Hij bleef niet dood. Hij stond op en opende zo de deur naar Zijn Koninkrijk. Opdat mensen echte vrede mochten vinden. Die alleen bij Hem te vinden is. Afgelopen dinsdag heb ik een filmpje op mijn weblog geplaatst. Ik zet 'm hieronder nog een keer. Bekijk 'm goed. Let op alle details. En laat je verrassen door de Grote Koning.

Reacties

Populaire posts