Met hart en ziel

'So we rebuilt the wall till all of it reached half its height, for the people worked with all their heart' (Nehemia 4:6)

Over teamwork gesproken. Het Bijbelboek Nehemia zit er vol mee. Leiderschap, visie, passie, doorzettingsvermogen, hartswerk. In dit boek komt het allemaal naar voren. Wat is er namelijk het geval? Een deel van de voormalige bewoners van Israël is teruggekeerd naar hun land, nadat ze jarenlang in een ander land in ballingschap hebben geleefd. En wat treffen ze aan? Grote verwoestingen. Hun huizen zijn vernietigd en de tempel is vernietigd. Nadat ze hun huizen en de tempel hebben herbouwd, resteert er nog de muur rondom de stad. En Nehemia krijgt visie om deze muur te herbouwen. Maar daar is veel mankracht voor nodig. Niet alleen omdat er veel werk verricht moet worden, maar ook omdat er weerstand van buitenaf is.

Om het werk gedaan te krijgen, moet er dus worden samengewerkt. Nehemia is een kei in het coördineren en motiveren van dit werk. Het mooiste in dit verhaal vind ik nog, dat hij de visie voor dit werk (de herbouw van de muren van Jeruzalem) van God krijgt. Prachtig. Wat een voorbeeld. Hier mogen wij van leren. Dat we ten diepste onze visie en inspiratie ook van God mogen ontvangen!

Reacties

Populaire posts