De Geest en nieuw leven

Vandaag is het Pinksteren. Voor veel mensen misschien wel het meest vage christelijke feest. Vooral als je er niets mee hebt. Hoe zit dat met jou? Begrijp jij er iets van?

Voor mij staat Pinksteren in het teken van nieuw leven. Pinksteren betekent de uitstorting van de Heilige Geest. Dat gebeurde bijna tweeduizend jaar geleden voor het eerst met een grote groep volgelingen van Jezus. Zij konden in vreemde talen spreken en ooggetuigen hadden het over vlammetjes op hun hoofden. Volgens sommige omstanders waren deze volgelingen dronken. Zo leek het. Kan het nog vager?
De werking van de Geest leidde bij deze volgelingen tot enthousiame en vurigheid over het evangelie van Jezus Christus. Dit wilden ze aan zoveel mogelijk mensen verkondigen. Want Jezus was Zelf enige tijd daarvoor naar de hemel opgevaren. En Hij had beloofd daarna de Geest uit te storten. En dat gebeurde dus.

Is dit een gebeurtenis die zich slechts één keer voordeed? Wel in deze omvang. Maar niet qua werking. Ook nu worden mensen aangeraakt door de Geest van Jezus. Harten worden veranderd. Levens krijgen doel en perspectief. Zelfs meer dan dat. Levens worden compleet nieuw gemaakt. Dat is Pinksteren. De geboorte van nieuw leven!

Reacties

Populaire posts