Moeiten

Gisteravond was ik op een bruiloft van een echtpaar uit mijn kerkelijke gemeente. Het was er heel gezellig. Op het podium speelde een echte 'gospelband'. Dus geen Andre Hazes muziek, Frans Bauer muziek of andere Hollandse smartlappen, maar regelrechte gospels. Een goed instrument tegen overmatige alcoholconsumptie. Het is niet echt gepast om je helemaal vol te gieten met christelijke muziek op de achtergrond.
Temidden van het feestgedruis sprak ik ook wat mensen die het allerminst makkelijk hebben. Het is de realiteit van het leven. Een feestje kan moeiten en problemen niet wegstoppen. Wat ziet mijn leven er dan anders uit. Ik ben gezond en ik loop niet tegen noemenswaardige problemen aan. Maar het is wel goed om te beseffen dat het niet mijn verdienste is dat ik geen problemen heb. Het kan zomaar veranderen.

Vanmorgen heb ik een inleiding mogen verzorgen over gebed op een bezinningsdag van de kerkenraad. Dat vond ik tof om te mogen doen. Gebed is een onderwerp waar ik graag over praat en graag tot uitvoer breng. Het was een interactieve tijd waarbij we heel wat over en weer gepraat hebben. Mooi dat dit kan. Gebed is heel persoonlijk en het praten hierover kan mensen ook heel persoonlijk raken. Genoeg gespeksstof dus.
Vanmiddag heb ik wat gestudeerd en vanavond ben ik bezig geweest een 'sprookje' over mijn leven te schrijven. In het kader van het vak 'socialisatie'. Komende woensdag gaan we in de klas deze verhalen in groepjes delen en aan elkaar voorlezen.

Reacties

Populaire posts