De Rivier

"Het zal er wemelen van levende wezens, overal waar de rivier stroomt komt leven, er zal vis zijn in overvloed" (Ezechiël 47: 9)

"Hij liet me een rivier zien met water dat leven geeft. De rivier was helder als kristal en ontsprong aan de troon van God en van het lam" (Openbaring 22: 1)

De Bijbelse profeet Ezechiël is een profeet die profetieën ontvangt in de tijd dat het volk Israël verdeeld is onder vele volkeren: het is in ballingschap. Ezechiël profeteert regelmatig over een terugkeer vanuit de ballingschap naar het beloofde land. Onderdrukking, desillusie, wanhoop en uitzichtloosheid veranderen in een vaste grond en hoop voor de toekomst. Zo profeteert hij ook over een rivier die uit de tempel ontspringt. Het boek Openbaring heeft het over een rivier die aan de troon van God en van het lam ontspringt. Dit is niet zomaar een rivier. Het is een rivier die alles wat dood is weer levend maakt. Zelfs de Dode Zee komt tot leven. Het zal er krioelen van levende wezens. De bomen aan weerszijden van de rivier zullen vruchtdragen, het hele jaar door. Er zal geen eind aan komen. Haar bladeren zullen geneeskrachtig zijn. Wat een rivier!

Ik vind dit zo'n prachtig beeld. Het geeft richting en hoop voor de toekomst. God is geen statische God, maar een God die in beweging is. Als een rivier. Een rivier dat alles tot leven brengt. Hij wil vernieuwing brengen in oorlogsgebieden. Daar waar ruzie is binnen families. HIj wil ook vernieuwing brengen in jouw en mijn leven! Fantastisch toch?

Reacties

Populaire posts