Het getal 40

Vanavond viert OM-Nederland in Rotterdam het 40-jarig jubileum van de OM-Schepen. Vele gasten zijn uitgenodigd: ex-bemanningsleden, vrienden, familie en trouwe gevers. Een belangrijke mijlpaal. Nog veel meer dan het getal 40 zijn het aantal verhalen die over de wereld gaan, over allerlei bijzondere dingen die bemanningsleden hebben meegemaakt. Gods hand is al die jaren beschermend en stimulerend aanwezig geweest.
Mensen hebben elkaar daar leren kennen, vredesvedragen zijn er ondertekend, vele boeken zijn er over de toonbank gegaan. En er werd hoop en liefde uitgedeeld, onder andere door het werk en de aanwezigheid van de bemanningsleden.

Tot zover de OM-Schepen. Ik wil nog even ingaan op het getal 40. Het is een bijzonder getal. In de Bijbel komt het vele malen voor: het volk Israël heeft 40 jaren door de woestijn gezworven voordat ze in het beloofde land terecht kwamen. Jezus heeft 40 dagen in de woestijn doorgebracht voordat Hij werd gedoopt met de Heilige Geest.
Kennelijk staat het getal 40 voor het aantal jaren of dagen vóór een belangrijke gebeurtenis. Tussen Pasen en Pinksteren zit ook 40 dagen.
40 jaren of 40 dagen laten je terugkijken, herdenken en vooral vooruit kijken. De toekomst tegemoet....

Reacties

Populaire posts