Zijn of willen zijn

Kijk je ook wel eens naar het programma 'The voice of Holland?' In dit wekelijkse programma strijden kandidaten om de begeerde 'voice of Holland' te mogen zijn. De eerste rondes waren de zogenaamde selectierondes. Deelnemers mochten door naar de volgende ronde of vielen af. Inmiddels zijn we een stap verder. Onder leiding van persoonlijke coaches strijden de deelnemers nu tegen elkaar in 'the Battle'. Ze zingen dan samen een lied en de coaches kiezen degene uit die door mag.
De coaches Nick en Simon spraken hun 'pupillen' afgelopen keer als volgt toe, en dat was wat mij erg aansprak: 'zing zoals je bent, en niet zoals je wil zijn'.

Wat een boodschap zit hier in! Niet alleen voor de deelnemers aan 'The voice of Holland', maar ook voor ons. Het is ten diepste een geestelijke boodschap. Hoe vaak wil ik mij niet vergelijken met anderen en zijn zoals zij zijn? Misschien heb jij hier helemaal geen last van. Nou, ik wel. We mogen onszelf zijn! Voor anderen, maar ook voor God. Hij accepteert ons zoals we zijn en Hij wil ons graag vormen zoals Hij ons wil hebben. Dat omvormen hoeven wij zelf niet te doen. We kunnen het niet eens. Hij wel. En Hij doet het graag.

Reacties

Populaire posts