Van een andere orde

De heer Strauss Kahn is onlangs vrijgesproken van vervolging, voor het verkrachten van een kamermeisje in New York. Er is onvoldoende bewijs dat hij het meisje gedwongen zou hebben tot onvrijwillige seks. De aanklager zag het niet zitten om de jury te overtuigen en heeft daarom alle aanklachten ingetrokken. Er is dus onvoldoende bewijs dat de seks onvrijwillig was. Het tegendeel is dus dat de seks vrijwillig was, dus dat dit met instemming van het kamermeisje gebeurde.

Tot zover alle rechtspraak. Als het vrijwillig was, kan en mag er geen vervolging plaatsvinden. Aldus de heersende normen in de maatschappij. Maar hoe zit het dan met de vrouw en kinderen van Strauss Kahn? Daar wordt met geen woord over gerept. Hebben die geen schade geleden van deze gebeurtenis?

De wetten van God zijn van een andere orde. Daarbij gaat het niet om vrijwillig of onvrijwilligheid. Hier gaat het om bescherming van het huwelijk. Als man of vrouw mag je je partner niet ontrouw zijn door overspel te plegen met een ander. Is dat omdat God ons geen pleziertjes gunt? Omdat Hij vervelend wil doen? Het gaat God erom dat wij trouw zijn aan de keuzes die we maken. Dat we trouw zijn aan de partner waar we 'ja' tegen zeggen. Door met een ander te gaan, zijn we ontrouw en berokkenen we schade aan onze partner.

Daar hoor je de laatste tijd weinig meer over in de maatschappelijke rechtsorde. Ze zijn dan ook van een geheel andere orde dan Gods rechtsorde.

Reacties

Populaire posts