In verval

Gebouwen kunnen in verval raken. Ooit zagen ze er prachtig uit. Er werden feesten ingehouden of belangrijke bijeenkomsten. Bewoners voelden zich trots omdat zij in zo'n mooi gebouw mochten wonen. En toch kan er verval optreden. Meestal omdat er geen onderhoud aan de gebouwen wordt gepleegd. De verf begint af te brokkelen, er treedt houtrot op.

Kunnen mensen ook in verval raken? Wel als je 1 Koningen 11: 1-13 leest in de Bijbel. Dit gaat over de ontrouw van Koning Salomo van Israël. Ooit diende hij God en kreeg hij van God alles wat zijn hart begeerde. Het mooiste dat hij vroeg was wijsheid. God was blij met deze vraag en gaf het graag aan Salomo. Wat kon er nog misgaan met Salomo? Maar Salomo raakte in verval. Hij papte aan met wel duizend vrouwen. Velen van hen kwamen uit andere landen en dienden andere goden dan de God van Israël. Salomo kon het niet volhouden om zijn God te blijven eren met volle toewijding. Zijn hart ging steeds meer naar zijn vrouwen en hun goden.

Had Salomo dit kunnen voorkomen? Door zichzelf te beschermen tegen de invloed van mensen die andere goden dienden. En door contact te houden met zijn eigen God. Met andere woorden zijn relatie met God te onderhouden. Zonder onderhoud treedt er verval op.

Waar gaat jouw hart naar uit? Waar laat jij je mee in? Pleeg je onderhoud aan je relatie met God? Het verhaal over Salomo is een voorbeeld van hoe het kan gaan als je de relatie met God niet regelmatig onderhoudt...

Reacties

Populaire posts