Nieuwigheid

Bij OM zijn we bezig met de implementatie van een nieuw computersysteem. Zoals bij iedere nieuwigheid het geval is, roept dit nieuwe programma ook verschillende reacties op. Laat ik er een paar noemen: verlangen naar de onbegrensde mogelijkheden, het gevoel dat je in veel minder tijd veel meer kunt doen, en het ultieme ervaren van een nieuwe uitdaging (tenslotte is alles wat nieuw is toch leuk!).

Maar...daar er is helaas niet alles mee gezegd. Want wanneer het nieuwe toch niet zo snel blijkt te gaan als het oude, als je bij het nieuwe via velerlei wegen kunt zoeken naar iets wat bij het oude met één druk op de knop te vinden was. Dan...kun je gaan smachten naar het oude. Terecht? Of gezichtsbedrog? Alle begin is moeilijk wordt er wel eens gezegd. Een kind leert lopen met vallen en opstaan. Maar hij of zij wil en zal lopen!

Gaat het ook zo met een nieuw computerprogramma? Heb ik daar geloof voor? Op dit moment zie ik vooral de strubbels en de frustraties. Maar wie weet waar we over één maand staan. Dan kijken we terug en zeggen tegen elkaar: 'wauw'. Het nieuwe is gekomen en het oude heeft afgedaan. Lang leve de nieuwigheid!

Reacties

Populaire posts