Wat is waarheid?

Het waren woorden die Pontius Pilatus, vlak voor de kruisiging van Jezus, bijna vertwijfeld uitriep. Wat is waarheid? Sprak Jezus de waarheid of waren het de Joden? Dat Pontius Pilatus uiteindelijk de Joden hun zin gaf, was volgens de Bijbel niet eens het gevolg van het feit dat hij de Joden meer geloofde dan Jezus. Angst speelde een grote rol.

Vandaag de dag klinken dezelfde woorden: wat is waarheid? De Amerikanen zeggen Osama Bin Laden te hebben omgebracht. Tegelijkertijd schreewt (bijna) de hele wereld om een bewijs. Eerst zien en dan geloven! Het gevolg is dat er gruwelijke beelden getoond zullen gaan worden.

Ik vind het lastig om te bepalen wie je moet geloven. Kun je een mens nog op zijn of haar woord vertrouwen? Helaas blijkt in deze wereld vaak het tegendeel. Maar...laten we niet al te somber worden. Er gebeurt gelukkig ook nog een hoop goeds waarbij mensen een hoop voor elkaar over hebben.

Uiteindelijk blijft één ding overeind staan. De waarheid is: Jezus Christus. Hij spreekt niet alleen de waarheid, Hij is het ook.

Reacties

Populaire posts