Het Robben onderdeel

Heb je het afgelopen zaterdag ook op televisie gezien? Het was zelfs het hoofditem van het zes uur Journaal: de Oranje machine was geconfronteerd met een enorm probleem. Het Robben onderdeel vertoonde mankementen en kon niet langer produceren. Met als gevolg dat de machine zonder dit onderdeel naar Zuid-Afrika vertrok. Vertwijfeling alom. Hoe zou gaat verder gaan met de machine? Het Robben onderdeel is toch onmisbaar?

Er wordt hard gewerkt aan dit Robben onderdeel. Een techneut is bezig om het te repareren en het weer geschikt te krijgen voor productie. Hopelijk kan het onderdeel zo spoedig mogelijk naar Zuid-Afrika worden gevlogen zodat het weer aan de machine kan worden vastgeschroefd. Want de machine moet wel produceren, er moet gescoord worden. De concurrentie moet ver achter worden gehouden.

Ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als er een tamelijk onzichtbaar onderdeel zou zijn uitgevallen. Een voetballer die toch al op de bank zit. Zou de Oranje machine dan ook zou in paniek zijn geraakt? Of waren er dan genoeg andere onderdelen beschikbaar om dit onderdeel te vervangen? Kennelijk geldt dit niet bij het Robben onderdeel. Dit onderdeel is echt onmisbaar. Omdat er geproduceerd moet worden en dit onderdeel garant staat voor succes.

Ik denk dat ik niet graag een Robben onderdeel zou zijn. Het frappante is, om maar even naar het geestelijke over te steken, dat God ons wel als Robben onderdelen ziet. Hoewel Hij goed zonder ons kan functioneren vindt Hij ons waardevol en onmisbaar. En als we zijn uitgeschakeld, wil Hij ons graag weer herstellen. Zodat we voor Hem en door Hem kunnen blijven produceren.

Reacties

Populaire posts