Oud.......

Welke gewoontes en gebruiken ben jij van plan in het oude jaar achter te laten? Misschien roken, ongezond eten, veel energie verbruiken, veel geld uitgeven, besluiteloosheid of de neiging om veel ruzie te maken?

In de Bijbel staat het volgende over 'oud': 'Ga niet langer de weg van de heidenen met hun loze denkbeelden. In hun geest heerst duisternis en ze zijn vervreemd van het leven met God, omdat ze hem niet kennen en hun hart voor hem gesloten hebben. Afgestompt als ze zijn, geven ze zich over aan losbandigheid en storten ze zich in allerlei zedeloze praktijken. Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! U hebt toch over Hem gehoord, u hebt toch onderricht over Hem gekregen? Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere (oude) levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te grond gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen'. (Efeziërs 5: 17-22).

Of: 'wat ons drijft is de liefde van Christus, omdat we ervan overtuigd zijn dat één mens voor alle mensen is gestorven, waardoor alle mensen zijn gestorven, en dat Hij voor allen is gestorven opdat de levenden niet langer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem die voor de levenden is gestorven en is opgewekt. Daarom beoordelen we vanaf nu niemand meer volgens de maatstaven van deze wereld: ook Christus niet, die we vroeger wel volgens die maatstaven beoordeelden'. (2 Corinthiërs 5: 14-16).

Voor mij is oud: alleen maar op mijzelf vertrouwen en te denken dat ik zelf alles moet kunnen en weten. Ik kan niet wachten tot het nieuw wordt. Nog een paar uurtjes.

Reacties

Populaire posts