Wie kies jij?

 Het is de week van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. We kunnen stellen dat het verkiezingen zijn die niet snel vergeten zullen worden. Op het moment van schrijven van deze blog is de uitslag na twee dagen nog steeds niet definitief. Er zijn heel veel stemmen per post binnen gekomen en deze moeten allemaal met de hand worden geteld. 

Ik zal niet de enige zijn die met verbazing heeft gereageerd op verschillende claims die door één van de kandidaten werden gelanceerd: er zou sprake zijn van grootschalige verkiezingsfraude. Ook werd door dezelfde kandidaat de overwinning geclaimd, terwijl het tellen van de stemmen nog in volle gang was. Uiterst merkwaardig. Macht en invloed doen kennelijk veel met iemand. Vooral ook het verliezen van deze macht en invloed. Niet minder doet het met de aanhangers. Zoals de leider spreekt zo spreken zijn volgelingen. 

Welke leider kies jij? Van wie ben jij 'fan'? 
Ik ben een fan van Jezus. Hij is het die ik graag volg. Met Hem wil ik mij identificeren. Wat een leider was Hij. Bij Jezus was er geen sprake van grote woorden. Hij hoefde niet persé de overwinning op te eisen, het ging Hem niet om het aantal volgelingen dat Hij had. En een campagneteam was overbodig. Hij vroeg niemand om op Hem te stemmen. Waar het Jezus om ging was het hart van mensen. Zijn vurige wens en verlangen was dat wij onszelf (met al onze trots en eigenwaan) aan de kant zouden zetten en ons leven aan Hem zouden geven. Je leven aan Jezus geven is leven zoals God het bedoeld heeft. 

Jezus heeft de overwinning behaald. Ruim tweeduizend jaar geleden op de heuvel Golgotha. Met Zijn dood heeft Hij de duivel verslagen. Maar Hij bleef niet dood. Na drie dagen stond Hij op uit de dood. Jezus' offer heeft ons nieuwe hoop gebracht, namelijk een leven met God. Heerlijk. In dat leven draait het niet om macht. In dat leven hoeven wij onszelf niet te bewijzen. 

Way maker
Miracle worker
Promise keeper
Light in the darkness
My God
That is who You are
(uit het lied 'Way Maker', geschreven door Osinachi Okoro)


Reacties

Populaire posts