Vertrouwen (2)

'Passagiers voor vlucht KL 1602 naar Rome worden verzocht zich te melden bij Gate B22'. De stem van de omroepster schalt door het stationsgebouw op het vliegveld. Je moet opschieten. Je vlucht vertrekt bijna. Het inchecken verloopt voorspoedig, dus snel neem je plaats in het vliegtuig. Ook de vlucht verloopt voorspoedig zodat je twee uur later op het vliegveld in Rome staat. Misschien bemerk je het nu pas. Anders zeg ik het wel tegen je. Je hebt namelijk net flink wat vertrouwen gesteld in de piloot. Hij bestuurde het vliegtuig. Je was volledig van hem afhankelijk. Je had niets in te brengen. Ook was je afhankelijk van de verkeersleiders in de verkeerstoren. Als zij maar een klein foutje hadden gemaakt, dan.........
Je moet er niet aan denken wat er dan had kunnen gebeuren.

Ik daag je uit je leven eens te vergelijken met een vliegtuig. Wie heeft bij jou de stuurknuppel vast? Wie bepaalt waar het vliegtuig naartoe gaat? Misschien zit je zelf wel achter de stuurknuppel en weet je precies waar je naartoe wilt. Je bent bij machte alle apparatuur te bedienen. Je hebt bij wijze van spreken zelfs nooit last van turbulentie.
Het kan echter ook zijn dat je zelf wel achter de stuurknuppel zit, maar je weet niet waar je naartoe moet. Je hebt regelmatig last van turbulentie en een aantal keren ben je zelfs bijna neergestort. In beide gevallen wil ik je een goede piloot aanraden: God. Hij staat al klaar. Hij wil graag jouw piloot zijn. Hij heeft een plan met je leven. Misschien kun je je daar nu niets bij voorstellen. Laat Hem echter Zijn gang maar gaan. Vraag het Hem vandaag nog. Vraag Hem of Hij Zijn plan met jouw leven wil openbaren. Vraag Hem of Hij je ook duidelijk wil maken waarom Hij dat plan met jouw leven heeft. Het mooie is dat God jou ook wil mee laten denken. Zo kun je ook nog actief bezig zijn in je eigen geloofsleven. Vertrouw maar op God. Vertrouw erop dat Hij aan jouw leven een nieuwe wending geeft.

Een paar tips voordat je je aan God overgeeft. Wees geduldig. Als je aan God hebt gevraagd of Hij jouw leven wil leiden, moet je niet bijvoorbaat verwachten dat er direct iets gebeurt. Maar vertrouw erop dat God alles ten goede gebruikt. Vraag Hem dagelijks om Zijn leiding.
Nog een tip. Om God de kans te geven in je leven te werken zul je eerst veel van je eigen verlangens aan de kant moeten schuiven. Bespreek het met Hem. Hij zal je helpen verlangens die Hem in de weg staan op te ruimen.

Als je op God vertrouwt, biedt Hij je eeuwig leven aan. Eeuwig leven, zo kostbaar, dat geen mens het kan betalen. Dat hoeft ook niet meer. Het is al betaald door Jezus!

Reacties

Populaire posts