Vertrouwen (1)

Een paar dagen geleden heb je het nog in vertrouwen verteld. Tegen iemand waarvan je dacht dat je hem of haar vertrouwen kon. En nu? Nu praat iedereen erover. Je verhaal gaat als een lopend vuurtje rond. Was dat nu de bedoeling? Is dat nu de beloning voor eerlijkheid? Het heeft je zoveel moeite gekost. Liever had je het voor altijd willen verbergen. Maar iets in je hart zei dat je het moest zeggen. En je hebt het gezegd. Je loopt flink te balen. Had je het toch maar niet gezegd. Je vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen.

Je kunt het meemaken, zo'n ervaring als hierboven genoemd. Je kunt een wrange nasmaak overhouden aan het woord 'vertrouwen'. Wie kun je nog vertrouwen? Ik hoop echt dat jij een heel aantal personen in je naaste omgeving kunt vertrouwen. Wees er dankbaar voor! En zorg ervoor dat mensen jou in ieder geval kunnen vertrouwen. Geef ze nooit 'een koekje van eigen deeg'. Zorg dat jij ten allen tijde betrouwbaar blijft. Weet je waarom? Omdat God het vol liefde aan je vraagt.

God is betrouwbaar. Bij Hem kun je alles in vertrouwen kwijt. Misschien kost het je moeite om sommige dingen eerlijk tegen Hem te zeggen. Een mens houdt de dingen immers liever voor zichzelf. Bang om uitgelachen, gestraft of misschien zelfs vernederd te worden. God weet alles al wat er in je hart leeft. Hij wacht. Hij wacht tot jij met de dingen naar Hem toe komt. Wees niet bang. Schaam je nergens voor. Vertrouw Hem.....die vol vergevende liefde is.

Reacties

Populaire posts