Koningsdag 2020

Dit jaar zou Koningsdag op een andere manier gevierd worden dan we de afgelopen jaren gewend waren. Dat werd een paar weken geleden al duidelijk. Een vast onderdeel van Koningsdag is, wat ons gezin betreft, een wandeling over de plaatselijke vrijmarkt. Vorig jaar kregen onze kinderen Hanna en David voor het eerst geld mee om iets van te kopen. Vele kraampjes werden afgestruind, op zoek naar dat ene stuk speelgoed. Hanna had al snel wat gevonden (een tasje waarop ze allerlei versiersels op kon lijmen). Voor David duurde de zoektocht wat langer. Maar uiteindelijk gingen ze tevreden huiswaarts.

In 2020 zat een vrijmarkt in het plaatselijke winkelcentrum er niet in. Dus besloten we in onze achtertuin een gezinsvrijmarkt te organiseren. Hanna en David kregen allebei een kleedje waar ze hun waren konden uitstallen die ze graag wilden verkopen. Als ouders hadden wij ook een kleedje waar we van alles en nog wat konden uitstallen (van vrienden hadden we wat speelgoed gekregen en we hadden nog een paar kleinigheden gekocht in de winkel). Vervolgens konden we bij elkaar gaan kopen. Net als vorig jaar kregen de kinderen wat geld. Ook konden ze de inhoud van hun spaarpot gebruiken. Wat een plezier hadden we! Kinderen die van hun ouders kopen en ouders die van hun kinderen kopen.. het gebeurt vast niet vaak. Wel op onze gezinsvrijmarkt op Koningsdag 2020! 

Naast de vrijmarkt was er Oranjekoek. En we speelden een koningsspel met elkaar: in 2 teams gingen we de strijd aan om door middel van een spons zoveel mogelijk water van de ene kant naar de andere kant te krijgen. En met de lunch aten we een broodje hamburger. Koningsdag was geslaagd. Het weer was prachtig en het was nu niet overdreven druk zoals het op een vrijmarkt wel kan zijn. 

Bijna was de NOS bij ons langs gekomen om te filmen. Het idee van een gezinsvrijmarkt, met spelletjes en hamburgers, sprak hen aan. Een reporter zou langs alle provincies in Nederland langs gaan om te kijken hoe mensen dit jaar Koningsdag vieren. Ik was al een paar dagen in contact met de redactie en alles was in kannen en kruiken. Vanwege Davids verkoudheid werd de opname helaas, maar wel begrijpelijk, afgelast. 








Reacties

Populaire posts