Peuterspeelzaal

Afgelopen donderdagmiddag mocht onze dochter kennis komen maken met de peuterspeelzaal. Na de zomer gaat ze er twee dagdelen per week naartoe. Zodat ze in contact komt met andere kinderen van haar leeftijd. Tot nu toe is zij het meest van de tijd thuis geweest. Contact met andere kinderen heeft ze nog niet veel gehad. Behalve bij de oppas in de kerk of met een verjaardagsfeestje.

We (mijn vrouw en ik) zijn benieuwd hoe ze het gaat doen op de peuterspeelzaal. Spelen met andere kinderen, leren op je beurt te wachten, even stil zijn als de juf daarom vraagt. En leren hoe je kunt reageren als een ander kind je speelgoed afpakt. Of leren dat je niet zomaar het speelgoed van een ander kind mag afpakken. Thuis hoeft onze dochter zich daar nog niet zo druk om te maken. Haar speelgoed is dan ook haar speelgoed. Haar broertje is nog te jong om zich met speelgoed bezig te houden. De juf vertelde dat ze haar na 3 maanden gaan 'beoordelen'. Een soort rapport bijhouden.Ik krijg wel eens de kriebels van beoordeeld worden. Kan zo'n jonge meid al een onvoldoende krijgen?  Maar we moesten ons vooral niet druk maken om wat daar mogelijk uit zou komen.

Het was leuk om onze dochter (voorzichtig) te zien spelen met andere kinderen. En in de kring te zitten, muziek te maken, genieten van een lekkere traktatie van een jarig meisje. En stil zijn op bevel van de juf. Daar had ze zichtbaar nog wel wat moeite mee :) Het gaat vast goed komen. Een volgende stap in het leven van onze dochter. Mooi om dat zo mee te mogen maken.

Reacties

Populaire posts