Voor welke wijsheid kies jij?

'Wat namelijk in deze wereld wijsheid is, is dwaasheid bij God. (...) En er staat ook geschreven: 'De Heer kent de gedachten van de wijzen: hij weet dat ze niet meer dan lucht zijn."  (1 Korinthiërs 3: 19-20 NBV) 

Wijsheid is een belangrijk begrip in het menselijk leven, dat volop uit het maken van keuzes bestaat. Welke keuzes maak je? Wat is wijs? Gaan we dit jaar ver weg op vakantie of blijven we toch liever dichter bij huis om onze financiële reserves wat te kunnen opbouwen. Ach, genieten is ook niet verkeerd toch? Dus toch maar lekker naar het buitenland! Wat te denken van een verhuizing. De huizenmarkt zit op slot, dus een huis kopen zonder je eigen huis eerst verkocht te hebben is absoluut niet wijs.
Er is ook een andere soort wijsheid. Namelijk de wijsheid die zegt dat God de wereld toch echt niet in zes dagen kan hebben geschapen. En hoe zit dat nu met Kaïn? Hij en Abel waren toch de enige zonen van Adam en Eva. Nadat Kaïn zijn broer Abel had vermoord moest God op Kaïn een stempel leggen dat niemand hem iets mocht aandoen. Waren er dan stiekem toch meer mensen op aarde? Maar dan klopt de Bijbel toch niet? En dan die leeftijd van vroegere aardbewoners. Negenhonderd jaar oud was geen uitzondering. Menselijke wijsheid zegt dat de jaren toen vast andere geteld werden.
Ook de authenticiteit van het verhaal over de zondvloed heeft onder de menselijke wijsheid te leiden. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen.

Menselijke wijsheid haalt de waarheid van het Bijbelse verhaal, en daarmee het Evangelie van Jezus Christus, volledig onderuit. Hoe is dat toch mogelijk? Omdat God in Zijn wijsheid niet te begrijpen is! Het evangelie is en blijft een mysterie. Durf jij God te geloven op zijn Woord? In 1 Korinthiërs 2 vers 11 staat dat alleen de Geest van God in staat is God te kennen. Wil jij echte wijsheid leren kennen? Vraag God om meer van zijn Geest in je leven, opdat Hij het aan je openbaart. Zijn wijsheid is niet te doorgronden, maar absoluut noodzakelijk voor een leven in navolging van Jezus Christus, onze Heer en Verlosser.

Reacties

Populaire posts