Heiligheid als sieraad

'Echte schoonheid zit aan de binnenkant en niet aan de buitenkant', wordt er wel eens gezegd. Daarmee wordt bedoeld dat je niet al te zeer moet afgaan op iemand's uiterlijk, maar dat vooral het innerlijk belangrijk is. Toch wordt ons mede door de invloed van de media (televisie, magazines) geleerd dat schoonheid aan de buitenkant zit. Wat mooi is valt op en ligt goed in de markt.

De Bijbel leert ons dat het de moeite waard is om ruimte en aandacht te geven aan iemand's innerlijk. Hoe of wat iemand is ontdek je niet slechts door je blind te staren op de buitenkant. Koning David heeft de schoonheid van God ontdekt in zijn leven. Hoewel hij God nog nooit heeft gezien heeft hij wel kennis gemaakt met Gods karakter en innerlijk. In Psalm 93 noemt hij heiligheid het sieraad dat God draagt. Heiligheid is Gods status, het is Zijn wezen. Zo is Hij. Deze heiligheid doet verlangen naar méér. Een ontmoeting met God. Je leven laten doordrenken met meer van God.

Iemand echt leren kennen gaat dieper dan de buitenkant. Je leert iemand pas echt kennen als je door de buitenkant heen dringt en oogt hebt voor de binnenkant. Koning David had oog voor Gods binnenkant. God gaf hem daarvoor de ruimte. Zodat hij zou verlangen naar méér....

Reacties

Populaire posts