Verkiezingsbeloften

Over een paar weken zijn er weer Tweede Kamer verkiezingen. We mogen onze stem uitbrengen op de partij die we graag het land zien regeren. Deze weken zijn partijen dan ook druk bezig om campagne te voeren en zo te proberen mensen over te halen om op hun partij te stemmen. Er klinken vele beloften: "Als wij gaan regeren dan verandert er dit....of dat.... en zal er niet langer meer....zus of zo".
Oppositiepartijen beschuldigen de regeringspartijen dat ze hun verkiezingsbeloften niet zijn nagekomen. Of dat werkelijk zo is, zal blijken uit de uitslag van de komende verkiezingen. Mensen die teleurgesteld zijn in een partij, zullen niet snel weer op dezelfde partij stemmen.

In de tijd dat Jezus op aarde leefde, droeg Hij het goede nieuws van het evangelie uit. Dit waren God's verkiezingsbeloften: redding van zonde, schuld en schaamte door God's liefde en genade. Deze redding heeft Jezus zelf bewerkt door Zijn dood aan het kruis. Jezus getuigde van een nieuw koninkrijk dat zou komen en de tekenen zouden nu al zichtbaar zijn: blinden zouden weer zien, doven weer horen en gevangenen bevrijd worden.

Er was degelijk twijfel aan God's verkiezingsbeloften. Johannes de Doper stond bij het begin van Jezus' bediening en was vol goede hoop over de dingen die zouden veranderen. Enkele jaren later kwam hij in de gevangenis terecht. Het was allemaal anders gelopen dan hij had gehoopt en hij liet aan Jezus deze vraag overbrengen: " Bent U het die wij verwachtten of is het iemand anders?" Jezus liet in een reactie weten dat blinden weer konden zien, doven weer horen en dat gevangenen werden bevrijd. Oftewel Johannes, als je wilt weten of mijn beloften waar zijn kijk dan naar de tekenen.

Partijen hebben wel eens moeite om hun verkiezingsbeloften waar te maken. God niet. Zijn beloften klinken al eeuwenlang, maar de tekenen ervan zijn nog steeds zichtbaar. Het goede nieuws van het evangelie klinkt en verandert levens.

Reacties

Populaire posts