Hoe ver gaat vertrouwen?

Wat betekent het om op God te vertrouwen? In de Bijbel staat dat God alle haren op ons hoofd heeft geteld. Zo goed kent Hij ons. Ook staat er dat we ons nergens zorgen over hoeven te maken. God zorgt zelfs voor de vogels, die geen voorraden aanleggen en iedere dag genoeg hebben. Hoeveel te meer zorgt God voor het schepsel die Hij naar Zijn beeld gemaakt heeft: de mens.

Het klinkt zo mooi. Vertrouwen. Maar wat houdt dat nu in? Ik vind het best wel lastig om op God te vertrouwen. De toekomst kan zo onzeker lijken. Vooral na al dat nieuws gehoord te hebben over wankelende economieën, faillesementen en hoge schulden. Sommige mensen twijfelen of er later wel voldoende pensioengeld beschikbaar zal zijn.

Een kind daarentegen maakt zich nergens zorgen over. In normale situaties zorgen ouders goed voor hun kinderen. Er is eten, zorg en aandacht, voldoende kleding. Een kind zal zich hier absoluut niet druk om maken en kan zijn of haar ouders volledig vertrouwen. Dit is het soort vertrouwen wat in de Bijbel bedoeld wordt en dat we mogen beoefenen. De wetenschap dat God echt in al onze noden voorziet. We hoeven ons geen zorgen te maken over later. Over geld, kleding, eten, een huis of wat dan ook.

Kinderlijk eenvoudig lijkt het. Vertrouwen op God. Nu de praktijk nog...

Reacties

Populaire posts